neljapäev, aprill 24, 2008

Ballett Don Quijote- Estonia

Käisime Rihoga eelmisel nädalal K-Projektist aastapäeva loosiga võidetud Don Quijote balletti vaatams. Noh ega Riho polnudki veel kuni mõni päev enne etendust kindel kas ta üldse tahab sinna tulla. Kuna aga sama auhinna võitis veel tuttavaid, otsustas ta ikkagi minuga kaasa tulla.
Tahtsin küll seekord tubli olla ja enne teatrisse minekut raamat läbi lugeda, aga no olgem ausad- see on ikka väääääga igav raamat. Pingutasin mis ma pingutasin, üle 70lk ei venitanud. Samas etendust vaadates selgu, set sellest oli enam kui küll.
Peategelasi näidati vaid loetut tseenides ja ega nad seal ka midagi olulist ei teinud. Noh kohe alguses jah näitas kuidas Don Quijote oma rüütliromaanidest lummatud oli, kuid kogu ülejäänud balletti näidati meile hoopis teisi tegelasi. Samas oli etendus suhteliselt vaadatav. Oli klassikaline kuid hispaania rütmidega muusika, kirevad kostüümid ning ilusad ja head tantsijad. Isegi Riho ütles pärast, et ta oli ennast ikka palju hulllemaks ette valmistanud- nii et ühesõnaga peaaegu et vaadatav. Kuigi jah, meile sellisest kultuurist nüüd mõneks ajaks piisab.
Samas märkasin enne Estoniast lahkumist, et ballette tehakse ka lastele. Nii et ma absoluutselt ei välista, et kunagi nii 5-6 aasta pärast lasteballetti Lumivalgekesest ja seitsemest päkapikust vaatama lähen.

Kommentaare ei ole: