reede, mai 23, 2008

Eurovisioon ja Loodi soolaleib

Teisipäeval toimus Eurovisiooni esimene poolfinaal (sellest aastast on siis nii, et on kaks poolfinaali ja lõpuks finaal kuhu otse pääseb vaid paar riiki). Kuna me oleme Rihoga selliseid üritusi kus saab Eestile kaasa elada ikka vaadanud, oli plaan ka see kord Leto Svetile pöialt hoida. Paar päeva enne Eurovisiooni võttis aga Lood minuga ühendust ja ütles, et kuna nad Maarjaga pole meid veel oma Kuldala korterisse soolaleivale kutsunud, siis miks mitte ühildada kaks asja ja minna vaadata showd nende juures.
Kuigi Eurokas hkkas kell 22, leppisime meie kokkusaamise juba kella 20ks. Korter oli väga huvitavalt lahendatud. Kuna korteri ehitamise juures oli asjapulgaks ka Maarja vend Mitt, siis oli neil hea lasta seal uksi teise seina tõsta ja muud huvitavat vastavalt oma soovidele korda saata. Nii oligi neil tehtud köögi ja elutoa vahele siukse erilise kujuga sein-kapp, mille otsas oli veel samuti erilise kujuga väga ilus söögilaud. Vannituba oli lastud magamistoa arvelt suuremaks teha nii et sinna mahtusid vabalt nii duššinurk kui ka vann. Pesumasin oli peidetu sama moodi nagu Mitilgi lükand uste taha väikesesse kappi. Väga julgelt oli elutoas kasutatud halli värvi, kuid see sobis sinna hästi. Mina isiklikult ei julgeks selliseid natuke masendavaid toone kasutada vaid eelistaksin ikka kas virstikut või mahedat rohelist või pruuni vms. Veel on neil väga suur terras. Korter ise on küll teisel korrusel, kuid terras on tõesti võibola suurem kui magamistuba. See pidigi neil nüüd olema järgmine asi millega nad korteri juures tegelema hakkavad.
Korter vaadatud, jutuotsad lahti tehtud hakkasime Eurovisiooni jäglima. Häid lugusid oli tõesti ikka väga vähe. Tegelikult ei olnudki ühtegi sellis, mis oleks tundunud see õige. Sarnaselt Eestile oli sinna ka sulaselget nalja tegema läinud Iirima. Mõlemad laulud vilistati saalid peale esitamist rahva poolt välja.
Et võistlust enda jaoks natuke põnevamaks teha, tegime väikese tabeli kuhu iga üks sai panna risti sellele riigile, mis tema arvates võiks edasi pääseda. Võistlejaid oli poolfinaalis 19 ja edasi läks rahvahääletusel 10. Kokkuvõttes võib öelda, et mina ennustasin kõige kehvemini, täppi läks vaid 4 laulu, Rihol ja Maarjal 5 ning Kristjanil 6 laulu. Eesti muidugi edasi ei pääsenud ja lõppvõistlust me seega ilmselt ka ei jälgi. Samas pole mul sellest ka eriti kahju, sest ühest sellisest õhtust aastas piisab, et oma Eurovisooni laks kätte saada :)

Kommentaare ei ole: