laupäev, veebruar 14, 2009

mõte majast

Ei ole see maja ehitamine ka kõige parema tahtmise juures nii lihtne midagi. See kolmapäev saime me juba neljandat korda oma arhitektiga kokku ja rääkisime kolmandast versioonist, milline võiks meie maja tulla. Eks need plaanid ikka raha tõttu järjest väiksemaks lähevad, aga sellegi poolest usun, et ka 120m2 on täitsa ok suurusega maja. Vähemalt esialgu.

Nii, esimene plaan oli teha täitsa eraldiseisev hoone lisaks olemasolevale saunamajale. Tegelikult ei meeldinud see plaan meile sellepärast, et siis oleks liiga palju krundi pinda raisku läinud ning ühendus olemasoleva sauna majaga oleks ka liiga kahtlaseks läinud.



seejärel otsustasime, et uue maja võiks ehtiada olemasolevale ümber. Ning osaliselt võiks ta olla kahekordne. see variant hakkas meile juba täitsa meeldima, aga siis saime me ehitajalt hinnapakkumis (mis tegelikult ei olnudki nii hull), kuid siiski tõid need numbrid meid maapeale tagasi ning me leidsime, et hetkel ei hakka hammas sellisele ettevõtmisele peale.




siis ühel õhtul, kui laps juba magas ja meie telekat vaatasime, hakkasime arutama, et oi kui hea kui oleks kasvõi üks tuba veel. Lasime oma mõtte uitama ja leidsime algul, et võiks siis teha juurdeehituse ainult hoovi poole ja ühekordse. Siis arvas Riho, et teeks hoopis piki maja edasi. Ja siis juba järgmisena mõtlesime koos, et miks mitte teha olemasolevale teine korrus. Ja ühtäkki tundus, see uskumatult loomulikuna. Miks me varem selle peale pole tulnud? Kohe järgmisel päeval leppis Riho arhitektiga uue kohtumise kokku ning. Ning järgmisel kolmapäeval kohtume juba nii konstruktori, arhitekti kui ka loodetavasti potensiaalse ehitajaga. Ja kui kõik hästi läheb, siis tundub täitsa reaalne juba mingi paari kuu pärast ehitama hakata :D


1 kommentaar: