reede, veebruar 15, 2013

Mahlased kotletid

Tavaliselt teen kotlette tunde järgi. Aga vot ükskod, mitte väga ammu, mõtlesin, et huvitav, kuidas teised kotletitainast teevad. Vaatasin huvi pärast toidutarest erinevaid retsepte ja mulle jäi silma Raili (Oma maitse tegija) retsept.
Kotletid, mis selle järgi sai tehtud, olid minu meelest kõige mahlasemad kotletid maailmas ja ilmselt teen oma elu keeruliseks ja hakkan ka tulevikus kotelette hoopis retsepti järgi tegema.
Nämm...

Vaja läheb

500 g Hakkliha (kodune)
250 g Kartul (toores)
1 tk Sibul (väike)
3 küünt Küüslauk
2 viilu Sai- kommentaar-õikasin ääred ära
1 dl Rõõsk koor 10%-line
1 tk Muna
1 dl Hapukoor

Sool- kommentaar, lisasin ligi 2 tl

Must pipar
1 tl Paprika (jahvatatud)- kommentaar- jätsin ära

Tee nii

Haki küüslauk ja sibul hästi peeneks. Pane kaussi tükeldatud sai ja kohvikoor. Lisa hakkliha, sibul, küüslauk, muna ja hapukoor. Riivi hulka kartulid ja maitsesta soola-pipraga. Klopi kõik hoolikalt läbi. Prae pannil kuumas õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks ja tõsta sõltuvalt kotlettide suurusest 10-15 minutiks ahju järelküpsema.
Serveeri kotlette värske salatiga.

Retsepti originaalasukoht Toidutares

Kommentaare ei ole: