kolmapäev, veebruar 06, 2013

Laatsaret

Nii nagu kahjuks juba tradistiooniks on saanu, olime me ka see jaanuar ja veebruar haiged. Kirke-Liis meis kõige rohkem. Kirke haigus algas juba väga hirmutavalt- kõrge palavik, mis paracetamolile üpris raskelt allus. Kui tal  juba 4 päeva kohati üle 39 palavik olnud, otsustasime ikkagi arsti poole pöörduda. Nagu selgus, oli lapsel sügav bronhiit, põletikunäitaja 34 (nrom on 5), mis tähendas, et antibiootikumid on igati näidustatud. Lisaks antibiootikumidele, tuli tal lisaks veel hunnik rohtusid võtta. Aga no mis te arvate, et kui 4- aastasele öelda, et võta jah  neid kibedaid siirupeid, siis saad kiiremini terveks, kas ta suudab seda mõistusega võtta, või käitub nagu iga teine haige laps ja ei ole mitte millegagi pidevalt nõus.
Ühesõnaga oli kogu rohuvõtmise protsess väga vaevaline nii mulle kui lapsele. Kuni ühel hetkel mõtlesin, et kuidas telekast tuntud Super nannyl kõik ladusalt välja tuleb. Vastus- tuleb osata õigesti motiveerida.
Nii saigi välja mõeldud tabel, kuhu laps saaks peale igat rohu võtmist kleepsu panna ja kui juba kõik õhtused rohud võetud, saaks veel ägedama kleepsu panna. Ja kui soola-auru teha, siis selleks puhuks lausa pehmeid kleepsusid kleepida.
Tuleb öelda, et peale tabeli meisterdamist ja kleepsudega tegelema hakkamist, muutus rohuvõtmine ngau öö ja päev. Nüüd tuletas juba Kirke minul emeelde, et emme, meil jäid silmatilgad panemata.
Tegelikult on mul isegi üks SuperNanny saade lausa salvestatud, kust ma aeg-ajalt tema järelemõtlemise tooli tehnikat omale meelde tuletan, aga see tabel oli neid nippe temalt, mis tõesti väga must-valgelt töötas. Aitäh Super Nanny



1 kommentaar:

Unknown ütles ...

h1e38z1d25 z6x62z7v66 z9x04e5m53 p4i01y9u46 f2q63d6l32 h4n73j0r38