neljapäev, november 25, 2010

Mardipäev ja Kadripäev

Eile oli Kadripäev ja meil käisid lausa kahed kadrisandid. Mõlemal korral ilusti ettevalmistatud kava, mis sisaldas laule, tantsu, mõstatusi ja häid soove.
Samuti käisid meil ka Mardipäeval mardisandid. Jällegi väga pika ettevalmistatud kavaga. Ainus kes polnud ettevalmistunud olin mina :P Õnneks suutsin martidele kuskilt ikka paki komme välja võluda, kadride tulekuks olin ma maiustuste poolest valmis, kuigi arvasin, et nad millegi pärast neljapäeval mitte kolmapäeval tulevad.
Eile oli RIho ka kodus, aga tema ei tahtnud teemasse üldse sisse minna. Õnneks suutsin talle ikka vahepeal augu pähe rääkida, et meil siin ju pärast küla peal kohe jutud lahti. Kes laseb sisse, kes ei lase ja kui sõbralik üks või teine pere on. Ja pealegi tahab ilmselt ka Kirke mõne aasta pärast juba ise minna mardisante jooksma!
Tagantjärgi on see ikkagi vahva, et meil siin vanu tradistioone sees hoitakse ja vanemad julgevad lasta lastell majade ustele koputada!


Ah jaa, täna Kirkega autos ringi sõites hakkas tibu ütlema "Emme, mõista, mõista mis see on?" Väga äge. Talle jääb ikka igast asju juba muuseas kõrvade vahele kinni!

Kommentaare ei ole: