kolmapäev, juuli 01, 2009

jaanipäev

Sellel aastal olime jaanipäeval kodus. Kuna just käisime Saaremaal, siis ei tahtnduki kuhugi jälle sõitma hakata. Samas toimus veel ka Vabaõhumuuseumis suur kolme ajastuga jaanituli ning nii oligi meil ka plaan kus suurt lõket näha saab.
Enna Rocca al Maresse minekut tulid meile Katrin ja Simon ning minu ema ja Aare. Kuid Vabaõhumuuseumi jõudes pidin ma sealsetes lõketes pettuma. Tuleasemed olid küll korralikud, kuid mida polnu oli ilus uhke leek. Selle eest rahvast ja muud simmani teemat oli rohkem kui küllaga. Nii me seal siis jalutasime ühest külast teise ja vaatasime niisama ringi. 1929 aasta jaanitulel kohtasime Põldusid ning kuskil metsavahel trehvasime ka Hellud ja Vankrit.
Õhtul koju jõudes jalutasime veel oma kvartalis ühe tiiru. Vaatsime kellel ja kui uhke lõke põleb. ja kuna meil oli endalgi kogunenud täitsa hulk oksi, siis otsustasime ka oma aeda veel tule püsti panna.
Hästi perekeskne ja rahulik jaanilapäev oli. Eriti mõnna oli õhtul kodus kiigepeal riho kaisus lösutada ja lihtsalt vaadata kuids tuli põles.



Järgmisel päeval oli aga jälle super soe suveilm. Ning nii meie kui ka lapsed võtsid sellest mis võtta andis.

Kommentaare ei ole: