kolmapäev, november 02, 2011

Kõrvitsapüreesupp

500g Kõrvits
1tk Kartul (suur)
2tk Porgand
1tk Sibul (mahedama maitsega)
1 väike küüs Küüslauk
1dl Valge kuiv vein
Puljong või vesi
1dl Rõõsk koor 35%-line
0.5tk Muskaatpähkel (värskelt riivitud)
Must pipar
8tk Toorsuitsupeekoni ribasid
100g Kitsejuust

Puhasta ja tükelda kõrvits, kartul, porgand, sibul ja küüslauk. Kuumuta potis tera võiga ja prae kõik kergelt läbi. Tõesti kergelt, pruunistada pole tarvis. Nüüd lisa vein, keeda pisut lahtise kaanega, kuni alkohol on aurustunud. Kalla peale puljong, et kõik juurikad oleksid kaetud. Lase rahulikul tulel podiseda, kuni viljad on lagunemiseni pehmed. Tõsta pott tulelt ja püreesta saumikseriga. Alul võid osa puljongist mujale kallata, tagasi saab alati panna. Pane püree veel korraks tulele, lisa vahukoor ja lase hetkeks keema tõusta. Lõpuks lisa veel pool ülipeenelt
riivitud muskaatpähklit ja musta pipart maitse järgi. Samal ajal võiks ahjus röstida peekoniribad, kohe südamest krõbedaks. Igale sööjale arvesta supi peale siis paar peekonikrõpsu ja lahkelt pudistatud kitsejuustu. Kõrvale külm valge vein. Kodune gurmee.

Retsepti leidsin Toidutare lehelt

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Whаt's up, this weekend is good for me, as this point in time i am reading this enormous educational piece of writing here at my residence.

my blog :: MintedPoker Promotions

Anonüümne ütles ...

Hi therе, constantly i used tо сheсk weblog ρosts heгe in the earlу
hours in the break of dаy, as i enјoу to gain κnοwledge οf mοrе and more.



Ϲhеck out my weblog :: Аmeriсаs Cardroom Poker Promotions :
:
::