kolmapäev, november 02, 2011

Kõrvitsakook

Koostis:
450 g puhastatud kõrvitsat
150 g magedat võid
noaotsatäis soola
150 g suhkrut
50 g hakitud mandleid
50 g hakitud sidruni- sukaadi
1 sidrunit (riivitud koor)
50 g grappas leotatud rosinaid
75 g nisujahu
1 tl (kuhjaga) küpsetuspulbrit
2 muna
tuhksuhkrut

Valmistamine:
Lõika kõrvitsa viljaliha kuubikuteks ja hauta võis 10-15 minutit, kuni kõrvits on pehme. Püreesta kõrvits vähese soolaga.
Sega juurde mandlid, suhkur, sidrunisukaad ja riivitud sidrunikoor. Lisa grappas nõrutatud rosinad. Sega hoolega ja lase veidi jahtuda.
Sega juurde jahu ja küpsetuspulber.
Lisa heledaks vahustatud munakollased, viimasena kõvaks vahustatud munavalged.
Vala tainas õlitatud ja küpsetuspaberiga vooderdatud 23 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 1 tund, kuni koogi keskele torgatud puuork jääb kuivaks.
Kummuta kook ettevaatlikult restile jahtuma ja sõelu peale tuhksuhkrut.

Lõika kook viiludeks, serveeri mascarpone, jäätise või creme fraiche'ga.

Mina leidsin selle retsepti Nami-Nami lehelt

PS! retseptis pole öeldud mida teha peale hautamist tekkinud vedelikuga. Mina kallasi 2/3 minema ja alles siis püreestasin. Samas jäi tainas ikkagi natuke liiga vedel ja seetõttu hoidsin kooki ahjus 1h20min

Kommentaare ei ole: