laupäev, september 18, 2010

Saaremaa ringreis

Augustis, enne Tauno pulmi, võtsime me Rihoga paar päeva, et teha Saaremaal üks väike puhkus. Lapse jätsime Väike-Maarjasse minu vanaema juurde, majutuseks oli kaasas caravan ning olime lihtsalt kahekesi.
Sõitsime läbi enamus mereäärseid telkimiskohti. Alustasime põhjarannikult, seejärel lõunapoolne külg ning lõpetuseks Sõrve Säär.
Minule meeldis kõige rohkem meie esimene peatumispaik, Jõiste. Saabusime saarde öösel. Kuna olin eelnevalt RMK kodulehelt vaadanud, et põhja pool enamus meile sobivad kohad asuvad, siis keerasimegi kohe Orissaare peale ära. Ütleme nii, et ega pimedas väga mingit sotti aru ei saanud, kus mis on. Ja kuna me üsna väsinud olime, siis keerasimegi esimesse kohta, kus telkimisala märki nägime, sisse. Hommikul ärgates oli vaatepilt väga meeldiv. Väga ilus ja korda tehtud ala, kaks dussi, grilli kohad, käimlad, kraanikausid. ümbrus väga saaremaalik. Kaarti uurides, selgus, et see ei olegi RMK ala, vaid mingi Euro rahadega tehtud puhkekoht.
Sealt edasi vaatasime siis üle põhjaranniku RMK alad, mis nägid välja nagu pisikesed puhkekhoad Peipsil. Männimetsa sisse tehtud telkimiskohad. Mulle väga mljet ei avaldanud, sest sellist puhkust saab ka mandrilt.
Sealt edasi hakkasime rohkem lõuna poole kurssi hoidma, käies läbi veel Tuhkana super ilusast liivarannast ja loomulikult Panga Pangalt.
Lõunarannikul olid aga kõik telkimisalad looduskaitse all. Seega, kuna auto tuleb kuhugi tee äärde parklasse jätte, pole caravaniga sinna üldse mõtet minna.
Nii me siis sõitsimegi omale järgmist ööbimis kohta otsides Sõrve Säärde välja. Ka seal jäi auto üsna tee äärde, sest poolsaar ise on juba nii kitsas, kuid kuna liiklus on seal väga hõre, siis seal see meid ei häirinud. Koht oli jälle väga saarelik. Ümmargustest kividest paksult täis rannaäär ja mõnus lainetav meri. Mulle väga meeldis. Õhtul tegima rannas lõket ning piki randa paistis umbes paarisaja meetri kauguselt veel üks lõke. Selline mõnus piisavalt privaatne ja samas mitte täiesti üksi olemine.
Sealt edasi oli meie sihtkohaks juba Kuressaare ja Muhu Katariina kirik, kus ootas meid ees Põllu Tauno pulm.

PS! Kirke-Liisile oli see esimene kord, kui ta meist 5 päeva ja 4 ööd järjest eemal oli. Kuid kuna ta minu vanaemaga niivõrd sina peal on, siis lapsele sellest küll mingit probleemi ei olnud :)