teisipäev, august 03, 2010

Kirke-Liis 2-aastane isiksus

Eile vaatasin arvutist selle talve pilte ja järsku taipasin, et oh üllatust- aeg lendab kiiresti ja lapsed kasvavad veel kiiremini!
Seega, et ma ka poole ja pooleteise aasta pärast mäletaksin milline Kirke-Liis 2-aastaselt oli, tuleb aegajalt tema isiksusega seotud fakte ülestähendada.

* Tema suurteks lemmikuteks on kõiksugu loomad. Eriti armastab ta aga vanaema Tiina kassi ja Väike-Maarja Nana koera. neid võiks ta kallistama ja musitama jäädagi
* Ta on tohutu aksessuaaride fänn. Kui kuskil miskit ripakil, siis kõik pannakse omale kaele, pähe, kätte või selga. Kui eelmine suvi oli probleem mütsi kandmisega, siis see suvi tõmbab ta kasvõi alkarid pähe
* Vähemalt viis korda päevas esitatakse meile Kirke poolt mõni laulu või tantsu etteaste. lemmik numbriks on "Tantsi, tantsi, keeruta, keeruta". Kui sobivad vahendid läheduses, siis ehitab ta selleks puhuks ka lava.
* Ilmselt nagu kõikidele lastele, meeldib Kirkele meeletult ujuda. Õnneks olen ma temaga piisavalt sünnist alates ujulates käinud, nii et vähemalt rõngaga saab ta järves täitsa iseseisvalt hakkama. Aga kui korra rõngas ära võtta, siis enam ta seda väga lihtsalt tagasi panna ei lase, vaid eelistabki täitsa ilma millegita supelda.
* Sellesuve lemmik aiasaadused on maasikad ja tomatid. natuke meeldivad ka vaarikaid, kuid ülejäänud marjad jätavad teda hetkel üsna külmaks. Seevastu tomatite nimel on ta valmis igasuguseid kavalusi appi võtma, peaasi, et Taadu kasvuhoonesse neid mugima pääseks.
* Lemmik raamat on E.Petrone "Marta varbad". Selle kinkis talle sünnipäevaks vanaema Tiina. Tolles raamatus on mõnusad ühe-leheküljelised jutud ja iga jutu juures on ka lehekülje suurune pilt. Kui me selle raamatu kätte võtame, siis võib laps rahulikult vähemalt pool tundi diivanil istuda ja lugusid kuulata.
* Tal on tohutu huvi autode vastu. Vahes ma lihtsalt ei jäksa temaga peale sõitmist võidelda ja lasen tal siis rahulikult pooltundi kuni tund autos edasi toimetada. See on ikka suur tegemine, et ta sealt ilma kisata kätte saada. Ja kui läheb hoovi peal manööverdamiseks, siis peab tema loomulikult juhil süles istuma.
* Tema lemmik mängukaaslasteks on Berit, Rassu, Annika ja Loore. Kahjuks on aga mingi suur must kass läbi jooksnud Rassu poolt vaadates. igastahes on pidevalt tunda, et Kirke Rassule ei meeldi. Kuid kuni Kirke sellest ise välja ei tee ja iga päev uuesti rõõmsalt Rassu hüüab, ei hakka ma ka ise midagi Kirkele vahele seletama.

Vot sellised tähelepaenkud siis praegu. Kindlasti on neid veel, aga mulle lihtsalt praegusel hetkel ei tule rohkem meelde.

Kommentaare ei ole: