kolmapäev, oktoober 15, 2008

Lasteaiad

Võtsin siis ennast paar nädalat tagasi kokku ja läksime tibuga lasteaia kohta kinni panema. Valikus olid: Harkujärve lasteaed-algkool, Teelahkme lasteaed, Tabasalu Tibutare lasteaed ja Rannamõisa lasteaed.
Kõigepealt sõitsime Rannamõisa. Seal oli meil juhatajaga aeg kokku lepitud, aga kuna tal nii pikk kõne just samal ajal oli, siis rääkisin mingi muu tädiga. Peale avalduse täitmist palusn ka väikest tuuri majas, millest aga konkreetselt keelduti. Noh pole midagi, kõik tundus väga uus ja värske. Selgus, et maja on avatud alles 2005.aastal, mis seletab nii mõndagi. Igastahes oli seal kõik väga uhke ning mulle täitsa meeldiks kui tibu seal kunagi käima hakkaks.
Järgmisena sõitsime eksprompt Tibutaresse. Seal sain kinnitust juba varem kahtlustatud reeglile, et last tohib panna ainult kolme lasteaeda. No ma ei hakanud sealt siis enam ära ka minema ning otsustasin selle asemel Teelahkmesse mitte minna. Tibutare on siuke pesueht nõukaaegne hoone. Sarnane sellele, kus minagi kunagi käisin. Ei jätnud eriti sooja tunnet, kuid samas kuna ta on 8 rühmaga Harku valla suurim, on sinna võibolla kõige suurem lootus kohta saada. Samuti on neil siin vallas ainsana sõime rühmad.
Siis sõitsime kodulähedale Harkujärve lasteaed-algkooli. Kõigepealt panime muidugi otsapidi koolimajja, kus selgus, et lasteaed on hoopis kaugemas hoones. Samas sain seal teha lapse sünnitunnistusest koopia, sest lasteaias koopiamaisnat ei olnud. Lasteaeda jõudes oli täpselt lõunauinaku aeg. Trampisime laps turvahälliga kaenlas läbi rühma ja peale täpset manööverdamist magavate laste vahel jõudsingi juhataja juurde. Ütleme ausalt, et sealne olukord oli suht-koht trööstitu. Tegelikult mulle ei meeldiks kui tibu seal nii kokkupressitud hoones käima peaks, samas on ta muidugi kodule kõige lähemal. Ilusa ilmaga võib sinna lausa jala minna. Õnneks anti meile lootust, et paari aasta pärast peaks avatama Alasniidu lastead siin samas kuskil meie juures, kuhu siis see sama Harkujärve lastead kolima peaks. No elame- näeme.
Igastahes oleme me nüüd ilusti kirjas. Mis sest et kuskil kuuesajandad või nii, aga nagu öeldakse- lootus sureb viimasena!

Kommentaare ei ole: