neljapäev, veebruar 03, 2011

beebi nimi on Grete

jah, meie pere kõige pisema neiukese nimi on Grete!
Kui Kirke-Liisi nime panemisega ootasime praktiliselt viimase minutini, siis Greteke sai oma nime juba kahe ja poole nädalaselt.
Juba paar kuud enne sünnitust suutsime me Rihoga ennast kokku võtta ja natuke uue beebi nime teemal vestelda. Kõigist võimalikest variantidest oli Grete see, mis meile mõlemale enim meeldis. Kuna aga Kirkel on sidekriipsuga põhimõtteliselt kaks nime, siis hakkasime ka Gretele sobivat teist nime otsima.
Pika tee lõpuks jäid sõelale Grete-Mari, Grete-Marii, Grete-Lea, Grete-Maria ja nagu Kirke teda aegajalt kutsus siis Grete-Liis.
Samas olime me teda juba kaks nädalat ainult Greteks kutsunud. Ja mida rohkem me nende liitnimede vahel kaalusime, seda rohkem hakkas meile tunduma, et tegelikult võiks ikkagi ainult Grete lapsele nimeks saada. Lisaks tundub minule, et kui Kirke-Liisi puhul peab tihti võõrastele seletama, et nimi on sidekriipsuga siis Grete puhul tuleb tõenäoliselt seletada, et nimi on G-ga ja ühe E-ga. Et ei ole Greete ega Krete ega Kreete. Ja kui sinna veel sidekriipsuga teine nimi ka otsa panna, siis see seletamine ühe nime juures ei lõppegi :)

Igastahes on see suurt vastutust nõudev ülesanne selleks korraks möödas. Loodan, et ka Gretele endale suureks kasvades oma nimi meeldib!

Kommentaare ei ole: